Sjette micro credential handler om emnet marketing simulation, hvor jeg gennem 6 simulerede år har skulle træffe økonomiske og marketingsmæssige beslutninger.

Jeg har her fået erfaring og at lært om marketing styring, hvor jeg har skulle fordybe mig i et marked og tage stilling til market outlook, forskellige markeder, kundesegmenter, produkter, konkurrenter, pris, forecast, promotion, place, budget, resultater mm. Alt sammen igennem programmet Cesim marketing simulation.

I simuleringsspil Cesim har jeg hver uge truffet strategiske beslutninger og set konsekvenserne og resultater af det. Jeg har derfor brugt min teoretiske viden fra undervisningen til at føre det ud i praksis. Jeg har gennem simulationen styrket min strategiske tænkning, mine analytiske færdigheder, min beslutningstagningsevne og min evne til at arbejde i teams. Desuden har jeg forbedret min evne til at planlægge og eksekvere marketingstrategier.

Jeg har udforsket forskellige elementer inden for marketing, herunder produktudvikling, prissætning, markedsføring og lært at forstå og omsætte market research rapporter til beslutninger. Alt i alt har denne micro credentials rustet mig og givet en indsigt i et hvordan teori fører til praksis og hvordan en virksomhed skal træffe beslutninger som møder målgruppernes behov og interesser.

Kompetencer og værktøjer

Kompetencer

Marketing Management Simulation i Cesim har været givende, hvor jeg har fået færdigheder inden for markedsanalyse og konkurrentanalyse. Denne erfaring har været afgørende for at styrke mine marketing management kompetencer og for at anvende teorier og værktøjer i en realistisk forretningskontekst.

En central del af min udvikling har været evnen til at udføre markedsanalyser og konkurrentanalyser. Jeg har dykket ned i markedet og analyseret konkurrenternes strategier har jeg opnået en forståelse af, hvordan man identificerer og evaluerer muligheder og trusler på markedet.

Yderligere har jeg haft mulighed for at arbejde med segmentering, målgruppevalg og positionering. Dette har styrket min evne til at identificere specifikke kundesegmenter og målrette mine marketingindsatser. Ved at differentiere vores positionering i markedet har jeg lært at skabe værdifulde forbindelser med vores målgrupper og opnå en stærkere konkurrencefordel.

Gennem deltagelse i Marketing Management Simulation i Cesim har jeg opnået en dybere forståelse af, hvordan man balancerer de forskellige elementer af marketingmixet: product, price, place og markedsføring. Denne erfaring har været afgørende for at opnå de ønskede resultater og sikre, at vores produkter møder kundernes behov og markedets efterspørgsel.

Desuden har jeg haft mulighed for at lære vigtigheden af projektporteføljestyring og forecasting. Dette har hjulpet mig med at sikre, at vores produkttilbud er relevante og konkurrencedygtige på markedet.

Simuleringen har også styrket min beslutningstagningsevne, idet jeg har skullet træffe velovervejede beslutninger under tidspres og med begrænsede ressourcer. Dette har givet mig en værdifuld indsigt i, hvordan man navigerer i komplekse situationer og maksimerer resultaterne.

Samtidig har jeg fået indsigt i betydningen af effektiv kundeservice og opbygning af langvarige kunderelationer. Ved at fokusere på kundetilfredshed og loyalitet har jeg lært, hvordan man skaber værdifulde forbindelser med vores kunder og styrker vores konkurrenceposition.

Alt i alt har Marketing Management Simulation styrket mine færdigheder inden for marketing management og rustet mig til at kunne tackle lignende udfordringer i den virkelige verden.

Løsningen

Ved marketing simulationen var jeg en del af Team Blue og repræsenterer derfor de blå grafer:

Vores virksomhed havde den femtestørste aktiepris, hvilket betød, at vi ikke var det vindende hold. Selvom vores evne til at opretholde en høj profitmargin var tvivlsom, lå vi stadig blandt de øverste 10 virksomheder på dette område. En bemærkelsesværdig præstation var dog, at vi havde den tredjehøjeste ESG-score. Dette bidrog til at styrke vores brand identitet og brandværdi, selvom vi ikke nåede førstepladsen i “share price”.

Vi klarede os specielt godt på det europæsiske marked hvor alle vores 3 produkter kom med i top 10 over bedst sælgende produkter. Det ses også på graferne nednfor at vi også havde den største market share ved næsten alle segmenterne i Europa.

Kilder

Cesim Marketing manager simulater – https://www.cesim.com/simulations/cesim-marketing-management-simulation-game/ 

ChatGpT – https://chatgpt.com/

Market research rapport – Marketing research report.pdf

Logbog Marketing Management Simulation, pdf, 13/05/24, Malene Skræm Christensen, Isabella Hofland Tryggvadóttir og Markus Welche Nikolaisen.

markuswn.com

Ceresbyen 53 
Aarhus C 8000
Denmark